Min favorittfrokost i 2017

I hele år har jeg hatt én favorittfrokost, som det virker som jeg aldri kommer til å gå lei. Det er sunt også, og det holder meg mett lenge. For meg har det vært en perfekt start på dagen, og som gir meg akkurat det jeg trenger. Næring og energi, og metthetsfølelse.

Proppfullt av næring og sunt fett, og masse deilige frø!

Hvis du lurer på hva innholdet er, se under her:

Det er på en måte müsli, men ikke helt. Hvis jeg ikke har alle ingrediensene, så er det veldig godt å variere på innholdet også. Det jeg liker med dette er at det blir litt tyggemotstand, samtidig som jeg smaker de ulike frøene. I vanlig müsli synes jeg alt smaker søtt, så dette er mye diggere, synes jeg. Når jeg har fått så mye jeg vil av hver ting, så heller jeg over mandelmelk eller laktosefri melk, så slipper jeg å bli dårlig i magen. Kanel er i tillegg med på å holde blodsukkeret stabilt, noe som er veldig viktig.

Andre ting man kan ha oppi er: 
- valnøttkjerner
- sesamfrø
- hasselnøtter
- blåbær eller bringebær
- banan

De fleste ingrediensene er kjøpt på min lokale matvarebutikk, med unntak av ceylonkanel. På vanlige butikker selges cassiakanel, som kan være giftig for leveren din fordi det inneholder så mye kumarin. Anbefalt dagsdose av "vanlig" kanel, er bare en halv teskje. Hvis du drikker kanel-te sammen med kanelsnurrer til lunsj, og spiser risgrøt med kanel til middag, så får du i deg alt for mye kumarin som kan være skadelig i lengden. Barn skal ha enda mindre hver dag, men det er ikke alle som er klar over det. Jeg har valgt å gå for ceylonkanel, som jeg har kjøpt på helsekost. Du finner det også på feks iherb.com. 

For ei som i utgangspunktet ikke er sulten på morgenen, men som fungerer bedre med mat i magen, er dette helt topp!

#frokost #pco #kosthold #havregryn #oslo #ernæring #kanel #seedcycling #næring #laktosefritt #mandelmelk #metthetsfølelse #energi #blodsukker #diett #mat #pcos

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

geekstrikk

geekstrikk

27, Oslo

Jeg elsker å strikke!

Kategorier

Arkiv

hits